• home
 • video
 • pas verschenen

  Serneels: "Het was niet het eerste voorval met Missipo"

  Kassandra Missipo moet het EK vanuit haar zetel volgen.

  De voorbereiding van de Red Flames op het EK werd deze week lichtjes verstoord nadat Kassandra Missipo uit de selectie gezet werd. Bondscoach Ives Serneels hoopt dat de speelster van AA Gent de juiste lessen trekt.

  "Unanieme beslissing over Missipo"

  Ives Serneels liet woensdag weten dat Kassandra Missipo om disciplinaire redenen de groep moest verlaten. Naar verluidt zou de speelster van AA Gent in haar vrije tijd in een tent geslapen hebben. De bondscoach verduidelijkt de moeilijke beslissing bij Sporza.

  "Het was niet het eerste voorval deze week en Kassandra was daarover al aangesproken. Er zijn met de groep heel duidelijk afspraken gemaakt over wat nodig is om fris aan het EK te beginnen. Als je dan dezelfde avond nog doet wat zij gedaan heeft, dan wordt het moeilijk. Iedereen was het eens dat dit de juiste beslissing was", zegt Serneels.

  "Ik heb Kassandra persoonlijk ingelicht. Ze staat nog aan het begin van haar carrière en ze heeft talent. Het is belangrijk dat ze hieruit de juiste lessen trekt. Dan ben ik ervan overtuigd dat ze een mooie carrière kan maken."

  "Voor haar betekent dit ook niet het einde bij de nationale ploeg. Vanaf de volgende campagne komt ze gewoon weer in aanmerking, maar de discipline moet top zijn."

  "Frisheid komt stilaan terug"

  Na de desastreuze 7-0-nederlaag tegen Spanje kwamen de Red Flames gisteren beter voor de dag. In de oefenpot tegen Frankrijk, de nummer 3 van de wereld, werd het 2-0 voor de Fransen. "Zo'n pandoering als tegen Spanje wil je snel wegspoelen. Het was belangrijk de organisatie weer op te pikken en dat hebben de speelsters goed gedaan", zegt de bondscoach.

  "Tegen Spanje zaten we op het hoogtepunt qua vermoeidheid. Voor de speelsters zal het gisteren een leuk gevoel geweest zijn om te merken dat ze hun frisheid stilaan terughebben. We zitten op schema. Als we in die laatste week voor het EK opnieuw zo'n stap kunnen zetten, moeten we fysiek en mentaal klaar zijn."