• home
 • video
 • pas verschenen

  Of Sagan mag mountainbiken dit weekend? Neen, dat mag niet

  Op de Spelen van Rio reed Peter Sagan mountainbike.

  Olympisch en wereldkampioen mountainbike Nino Schurter had Peter Sagan dit weekend graag in Zwitserland gezien, maar dat is niet toegestaan volgens het UCI-reglement.

  Artikel 12.1.023

  Peter Sagan heeft woensdag de Tour moeten verlaten na zijn duel met Mark Cavendish (kijk hieronder naar de video). Dit weekend zou hij zijn zinnen kunnen verzetten in de Wereldbekermanche mountainbike in Zwitserland, maar dat mag niet.

  Het UCI-reglement is duidelijk. Volgens artikel 12.1.023 van de Internationale Wielerunie mag een renner die uitgesloten wordt in een rittenwedstrijd geen andere competitie rijden tijdens die rittenwedstrijd.

  Cavendish zou dat wel mogen. Hij moest afhaken in de Ronde van Frankrijk met een blessure. De UCI en de organisator moeten dan wel het licht op groen zetten.

  De kans dat Cavendish nog een wedstrijd rijdt tijdens de Tour is nihil. De Britse sprinter brak deze week zijn schouderblad.

  Video player inladen...

  Wereldkampioen nodigt wereldkampioen uit

  Nino Schurter had Peter Sagan er graag bij gehad in. De olympische en wereldkampioen mountainbike nodigde de wereldkampioen uit via Twitter.

  "Kom mountainbike rijden", tweette Schurter deze week. "Hier ben je meer dan welkom. En het is plezieriger ook, niet?"