• home
 • video
 • pas verschenen

  Guillaume Martin schenkt Wanty eerste podiumplek in Tour: "We maken plezier"

  Guillaume Martin is 24 en de klassementsman van Wanty-Groupe Gobert.

  Wanty-Groupe Gobert blijft zich in de wangen knijpen. Guillaume Martin anticipeerde op de slotklim en bleef net uit het zog van de spurtende elitemeute. De 24-jarige Franse klimmer bezorgde Wanty-Groupe Gobert als derde in rit acht een eerste podiumplek in hun eerste Tour. "We proberen het slim te spelen."

  Wanty-Groupe Gobert wilde zich in zijn eerste Tour in de kijker rijden, en of dat lukt. Ze kleurden al herhaaldelijk de vlucht van de dag en bergop kwam er een andere naam naar boven.

  Martin doet zijn verhaal: "Ik kon profiteren van de afwachtende houding van de grote namen. Deze prestatie is schitterend voor onze ploeg, die het met een klein budget moet afleggen tegen ploegen als Sky of BMC."

  "We doen het met onze eigen middelen en proberen het slim te spelen. De ambiance in de ploeg is fantastisch, we gaan voor de ontsnappingen en maken plezier. Dan volgen de prestaties."

  "Ik hoopte dat ik een voorsprong kon bijeenrijden", vertelde de nummer 20 op 2'23" van Froome, "en zo enkele plaatsen kon winnen in het algemene klassement, maar ik ben ruimschoots tevreden met deze derde plek."

  "Hilaire wil liever dat we onze krachten sparen en onze plaats verdedigen, terwijl ik graag in het offensief ga. Met zijn ervaring van drie weken koersen zei hij steeds: "Volgen, volgen, volgen." Morgen zou ik wel eens de prijs kunnen betalen, maar wat binnen is, is binnen."

  Van der Schueren: "Fantastisch!"

  Van der Schueren was opnieuw een trotse ploegbaas: "Dit resultaat is fantastisch. We konden niet beter hopen. Guillaume stijgt ook naar de top 20 in de stand. Dit is de Tour, hè."

  "Ik hoop dat hij morgen geen terugslag krijgt, want met zeven beklimmingen belooft het een stevige dag te worden. Guillaume is een paard dat we soms moeten intomen, want hij wil altijd aanvallen. Maar zijn temperament is fantastisch, hij weet wat hij wil."

  Tweet Martin: