• home
 • video
 • pas verschenen

  Froome: "Morgen zal alles in stukken liggen"

  Chris Froome verwacht morgen een beslissende dag.

  Video player inladen...
  0 / 0
  De manschappen van Sky legden er ook vandaag duchtig de pees op. De grip op de vluchters werd niet gelost en dat zorgde voor een beklijvend ritverloop. Een slag der titanen werd het evenwel niet, die verwacht geletruidrager Chris Froome eerder morgen, wanneer 7 cols (met 3 buiten categorie) moeten bedwongen worden. "Alles zal door elkaar geschud worden", zegt hij.

  "Deze rit zal zijn tol eisen"

  Serge Pauwels ging vandaag voor de ritwinst, maar ook de gele trui lag even binnen handbereik. Dat was echter buiten de manschappen van Sky gerekend, die de druk in het peloton steeds hoog hielden.

  "Het plan was niet om de hele rit te controleren, maar we wilden niemand laten gaan die te dicht stond in het algemeen klassement. Met Pauwels, Frank en Latour vooraan konden we de kopgroep geen al te grote voorsprong laten uitbouwen", aldus Froome.

  "De helse rit van vandaag zal zeker zijn tol eisen. Het tempo lag vandaag erg hoog en dat zal iedereen sowieso voelen in de loodzware bergetappe morgen. De laatste col, de Mont du Chat, beklommen we ook in de Dauphiné Libéré en dat zorgde toen voor grote verschillen. Ik kan me best inbeelden dat dat morgen ook het geval zal zijn."

  "Morgen kan beslissend zijn"

  De zware bergrit van morgen kan volgens Froome al voor een deel de doorslag geven in het klassement. "Zeker na de rit van vandaag zullen er morgen renners door de mand vallen. De beklimmingen zullen voor slachtoffers zorgen, maar ook in de listige afdaling naar Chambéry kunnen de favorieten alle registers opentrekken. Ik verwacht dat er agressief zal gekoerst worden. Alles zal in stukken liggen."

  Porte: "We moeten alles op alles zetten morgen"

  Bij BMC gingen Van Avermaet en Roche vandaag in de aanval, allebei zonder succes. Kopman Richie Porte, vijfde op 39 seconden van Froome, verwacht een zware dag morgen. "Deze rit zal zeker nog nazinderen, ook in onze benen. De eerste twee koersuren haalden we een gemiddelde van 46 km/u. Iedereen moest hard aan de bak en die rekening zal morgen gepresenteerd worden. Hoe dan ook zullen we alles op alles moeten zetten."

  Quintana: "Ik voel me steeds sterker"

  Nairo Quintana, nog een van de favorieten, kijkt voorzichtig uit naar de koninginnenrit van morgen. Samen met Valverde viel er bij Movistar ook een groot deel ervaring weg. "Tot nu toe ging alles goed. Nu ik meer ritten in de benen heb, voel ik me steeds sterker worden. Hopelijk kan ik dat morgen dan ook bewijzen, maar het zal geen lachertje worden. We zullen snel zien wie in zijn beste vorm verkeert. Afhankelijk daarvan zullen we onze strategie aanpassen om onze kansen te doen heropleven", aldus de Colombiaan, die negende staat op 54 tellen.

  Ook Alberto Contador, achtste op 52 seconden, moest vandaag diep gaan. "Het was een snelle rit en dat zal zich morgen laten gevoelen. Ik voel me vandaag niet slecht, maar we zullen zien wat het morgen geeft. Dan wacht mogelijk de koninginnenrit van deze Tour."