• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgisch tijdritkampioene Duyck is ook in Tsjechië op de afspraak

  Duyck (archief) rijdt in Tsjechië onder Belgische vlag.

  Ann-Sophie Duyck heeft de individuele tijdrit in de Tour de Feminin gewonnen. In het Noord-Tsjechische Krasna Lipa hield ze twee Amerikaanse dames achter zich. Minder goed verging het Alicia Frank in de Tour de Feminin: zij brak gisteren haar sleutelbeen.

  De 29-jarige Ann-Sophie Duyck kroonde zich twee weken geleden voor de vierde opeenvolgende keer tot Belgisch kampioene tijdrijden.

  In de derde etappe van de Tsjechische rittenkoers Tour de Feminin ging ze op dat elan door. In een individuele tijdrit over 14,6 kilometer was ze de beste van het pak. Duyck stoomde na 21 minuten en 48 seconden over de finish. Daarmee deed ze 12 seconden beter dan de Amerikaanse Tayler Wiles en 19 seconden beter dan Leah Thomas.

  Duyck rijdt in de Tour de Feminin overigens rond in het shirt van de Belgische nationale ploeg, want haar Britse team Drops Cycling staat niet aan de start in Tsjechië.

  Later vanmiddag staat nog een rit in lijn over 71 kilometer op het programma. De Tour de Feminin eindigt morgen.

  De uitslag van de tijdrit:

  Duyck staat op het hoogste schavotje:

  Sleutelbeenbreuk voor Alicia Frank

  De voorbije dagen kenden de Belgen wisselend succes in de Tour de Feminin. Jessy Druyts (Sport Vlaanderen) en Lotte Kopecky (Belgische nationale ploeg) sprintten zich in de eerste twee etappes steeds in de top 10.

  Alicia Frank verging het gisteren veel minder goed. Zij was één van de slachtoffers van een zware val. De Oost-Vlaamse brak haar sleutelbeen en heeft ook een lichte hersenschudding.