• home
 • video
 • pas verschenen

  Bastianelli sant in eigen land, Van der Breggen zegezeker

  Bastianelli was de snelste van een favorietengroepje.

  Marta Bastianelli heeft de negende rit in de Giro Rosa gewonnen. De Italiaanse was de beste in de sprint van een kleine groep. Jolien D'hoore loste in de lastige beginfase van de etappe. Anna van der Breggen trekt met een bonus van een minuut op Elisa Longo Borghini naar de vlakke slotrit.

  Na vijftig kilometer wedstrijd was het peloton amper een vijftigtal rensters sterk. Snelle vrouwen als D'hoore, Wild, Hosking, Roy en Guarischi losten in de heuvelachtige openingsfase.

  In het vlakke slotdeel van de etappe trokken Jasinska, Kitchen en Trevisi ten aanval. Het drietal reed anderhalve minuut weg van de favorietengroep, maar werd opnieuw ingerekend in de slotkilometers.

  In de groepssprint die volgde, klopte Marta Bastianelli Lotta Lepistö en haar landgenote Giorgia Bronzini. Anna van der Breggen finishte veilig in het peloton en houdt de roze trui met nog één rit te gaan. De Nederlandse heeft een bonus van 1'03" op Elisa Longo Borghini en lijkt zegezeker.

  Nog enkele foto's:

  Felicetaties van landgenoot Elia Viviani: