• home
 • video
 • pas verschenen

  Ajax-speler Nouri zakt ineen bij oefenduel, maar is buiten levensgevaar

  Ajax speelde een oefenmatch tegen Bremen in Oostenrijk.

  Ajax-speler Abdelhak Nouri (20) is vanmiddag bij een oefenduel tegen Bremen in Oostenrijk ineengestuikt. De middenvelder werd bijna een half uur op het veld verzorgd, waarbij hij gereanimeerd werd. Na drie kwartier werd hij weggevlogen met een traumahelikopter. Velen dachten het ergste, maar Ajax kwam met een positieve update: "Nouri had hartritmestoornissen. Hij is stabiel, heeft hartslag en wordt in slaap gehouden." 's Avonds laat kwam het nieuws dat hij buiten levensgevaar is.

  De Nederlandse jeugdinternational zakte in de 72e minuut in elkaar, bij een 2-1-stand voor Werder.

  Volgens de Amsterdamse nieuwssite www.at5.nl leek de speler eerst nog aanspreekbaar, maar verloor hij daarna vermoedelijk het bewustzijn.

  Ajax-fans beschreven op sociale media wat ze zagen: twee ambulances kwamen het veld op, de speler werd met lakens en een parasol afgeschermd. Ze maakten ook gewag van hartmassage. Na een half uur landde een helikopter op het veld.

  De spelers van Ajax, die tot dan bezorgd hadden toegekeken langs de zijlijn, werden iets daarna gebrieft en zochten de kleedkamer op.

  Toen de helikopter wegvloog, kwam Ajax met een update op Twitter: "Er was sprake van hartritmestoornissen. Hij is stabiel, heeft hartslag en wordt in slaap gehouden."

  Later op de avond gaf Ajax-directeur Edwin van der Sar nog meer uitleg. "Onze medische mensen waren snel bij Appie, evenals de verzorgers van Werder Bremen, maar daarna duurde het allemaal heel lang. Op dat moment ga je toch aan iets ergers denken, zeker omdat zijn benen niet bewogen", klinkt het.

  "Onze dokter, onze fysiotherapeut en de mensen van het Rode Kruis hebben heel adequaat en snoeihard gewerkt om hem terug te halen. Hij is inderdaad op het veld gereanimeerd. Daarna is hij met de traumahelikopter naar het ziekenhuis in Innsbruck gebracht."

  Vorig jaar tegen Standard

  Nouri - met de bijnaam Appie - kwam op zijn zevende al bij Ajax terecht. Vorig jaar speelde hij 79 minuten mee in Standard-Ajax (1-1) in de Europa League. 

  Tweets van Ajax:

  Tweets van Ajax-fans ter plaatse: