• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: deze geweldige assists zijn weldra ook te zien in de NBA

  Milos Teodosic is een begenadigd passer.

  Milos Teodosic, wellicht de beste basketballer die niet in de NBA speelt, is op zijn 30e dan toch klaar voor een Amerikaans avontuur. De Servische spelverdeler met de geweldige vista heeft een akkoord met de LA Clippers.

  "Ongeëvenaard basketbal-IQ"

  Milos Teodosic geldt al jaren als een van de beste spelers in Europa, zo niet de beste. Met CSKA Moskou pakte hij al verschillende titels in Rusland en won hij vorig jaar de EuroLeague. Voor zijn periode in Rusland had Teodosic al het mooie weer gemaakt in Griekenland bij Olympiakos.

  Nu, op zijn 30e, acht de spelverdeler de tijd rijp om de overstap te maken naar de NBA. De LA Clippers hebben voor de Serviër een tweejarig contract klaarliggen. In LA moet Teodosic de leemte opvullen die ontstaan is na het vertrek van Chris Paul.

  Clippers-guard Patrick Beverley, die nog samenspeelde met Teodosic in Griekenland, ziet de Serviër graag komen. "Ik denk dat hij nu al de beste passer in de NBA is. Zijn basketbal-IQ is ongeëvenaard. Ik moet nu wel op zoek naar een nieuwe hotel alias, want ik checkte altijd in als "Milos Teodosic"", lacht Beverley.

  Tegen België op het EK?

  Mogelijk krijgen we Milos Teodosic in september ook al te zien op het EK, want Servië - de vice-olympische kampioen - is een van de tegenstanders van België in de groepsfase van het Europees kampioenschap.

  Teodosic is een van de namen in de ruime voorselectie, al is het nog afwachten of hij zin heeft in het EK nu hij naar de NBA trekt. Eerder liet Denver Nuggets-speler Nikola Jokic al weten dat hij past voor het EK.

  Maak kennis met Milos Teodosic: