• home
 • video
 • pas verschenen

  Van der Schueren (Wanty): "Heb mijn renners gevraagd om vandaag niet aan te vallen"

  Hilaire Van der Schueren wil zijn renners vandaag sparen.

  0 / 0
  Wanty-Groupe Gobert heeft in deze Tour een abonnement op de vroege vlucht, maar dat zal vandaag niet het geval zijn. Ploegleider Hilaire Van der Schueren gaf zijn renners een opvallende boodschap mee.

  Yoann Offredo, Frederik Backaert (2 keer) en Guillaume Van Keirsbulck reden zich de voorbije dagen in de kijker in de vlucht van de dag. Maar aangezien de honger van de sprintersploegen nog lang niet gestild is, waren het allemaal vruchteloze pogingen.

  Zal Wanty-Groupe Gobert vandaag weer aan het front verschijnen? "Ik heb aan mijn renners gevraagd om rustig in het peloton te blijven", gaf ploegleider Hilaire Van der Schueren vanochtend aan de start mee aan Sporza.

  "Het is een lange rit en het is zeer warm. Dat vergt veel van je lichaam. Zaterdag is een belangrijke etappe. We hebben die rit verkend en weten hoe zwaar die etappe is. Ik kan jullie verzekeren, er zal vandaag niemand van ons meegaan in de ontsnapping."

  "We laten zien dat we hier op onze plaats zitten"

  Hilaire Van der Schueren ergert zich een beetje aan de tactiek van de sprintersploegen. "De kopgroep rijdt een minuutje weg en de teams van de sprinters beginnen dan al te rijden. En dan gaat het niet over 1 ploeg, maar over 6 of 7 ploegen."

  "Ik weet niet waarom ze dat doen. Als ik dan de daguitslag bekijk, dan zie ik ploegen die gereden hebben, maar wiens renner maar 18e of 19e is geworden. Ach, iedereen bepaalt zijn tactiek."

  "Maar wij zijn zeer tevreden over wat we al bereikt hebben. We laten iedereen zien dat we hier op onze plaats zitten en dat we renners hebben met de capaciteiten om een grote ronde te rijden."