• home
 • video
 • pas verschenen

  Steels over Kittel: "Hij steekt er fysiek ook bovenuit"

  Video player inladen...
  0 / 0
  Marcel Kittel (Quick-Step Floors) pakte in deze Tour al twee indrukwekkende sprintzeges. Ploegleider Tom Steels legt het succes van de Duitser uit. "Als je in de openingstijdrit 9e wordt, dan kun je ook in de sprintvoorbereiding iets meer verteren."

  "Marcel moet wel ruimte krijgen"

  Marcel Kittel knokte zich zondag en gisteren vanuit een schijnbaar verloren positie toch nog naar een ritzege. "Je weet dat hij zoiets kan. Hij heeft al bewezen dat hij uit een verloren positie toch nog kan terugkeren", legt ploegleider Tom Steels uit.

  "Er is maar één iemand die dat kan en dat is hij. Dat is ook deels zijn sterkte. Als hij vanuit die positie nog gelanceerd kan worden, dan is hij ongelofelijk snel."

  "Maar hij steekt er op fysiek vlak ook bovenuit. Als je 9e wordt in de tijdrit op de eerste dag, dan kun je ook in de voorbereiding van een sprint iets meer verteren dan de andere sprinters. Als een concurrent vier keer moet opschuiven, dan verzuurt hij. Bij Marcel is dat niet altijd het geval. Maar hij moet wel ruimte krijgen."

  "Als je de eerste rit in de Tour wint, dan lijkt alles makkelijk te gaan"

  Hoe is Marcel Kittel op menselijk vlak? "Hij stimuleert de ploeg mee. En hij is meestal vrij rustig. Ook in de koers zie je hem zelden dingen doen die niet kunnen", zegt Steels.

  Kittel kwam vorig jaar bij de ploeg na een zwarte periode met vooral mentale problemen. Die vertrouwenscrisis lijkt helemaal verleden tijd.

  "In zijn eerste jaar bij ons was er ook druk, maar hij won meteen en is blijven doorgaan. Als je de eerste rit in de Tour wint, dan lijkt alles makkelijk te gaan. Maar als je enkele dagen niet wint, dan kan dat een ander verhaal zijn."

  "Nu is Marcel ontspannen. Zelfvertrouwen maakt een gigantisch verschil uit. Als je op zo'n manier kunt sprinten, dan win je meestal nog ritten."

  Opvallende data over de sprint gisteren