• home
 • video
 • pas verschenen

  Mertesacker wordt in 2018 hoofd van jeugdopleiding Arsenal

  Per Mertesacker maakt volgende zomer een carrièreswitch.

  Per Mertesacker begint binnenkort aan zijn laatste seizoen als speler. De Duitser hangt in de zomer van 2018 zijn schoenen aan de haak en gaat dan de jeugdacademie leiden.

  Sinds het vertrek van de Nederlander Andries Jonker is Luke Hobbs tijdelijk verantwoordelijk voor de jeugdacademie van Arsenal. In de zomer van 2018 zal Mertesacker de leiding overnemen van Hobbs. Tot dan blijft de 32-jarige Duitser gewoon speler van Arsenal.

  "Dit moet voor mij de start worden van een nieuw hoofdstuk. Ik ben blij dat ik deel kan blijven uitmaken van de Arsenal-familie. Dit seizoen wil ik op het veld nog één keer alles geven. Nadien kijk ik ernaar uit mijn steentje bij te dragen bij het ontwikkelen van een nieuwe lichting Arsenal-talenten", zegt Mertesacker, die sinds 2011 voor de Londense club speelt. Voordien was de 104-voudig Duits international en wereldkampioen actief bij Hannover en Werder Bremen.