• home
 • video
 • pas verschenen

  Bouhanni heeft het weer verkorven: "Wat een idioot!"

  Nacer Bouhanni heeft een kwalijke reputatie in het peloton.

  Jacopo Guarnieri (FDJ) en Nacer Bouhanni (Cofidis) zijn niet de beste vrienden in het peloton. De Italiaan nam na de etappe gisteren geen blad voor de mond. "Nacer probeerde me op alle mogelijke manieren ten val te brengen", zei Guarnieri, die later op de avond op Twitter al wat begon te zalven.

  "Die arme jongen zal nerveus zijn, want hij wint nooit"

  Bij de Italiaanse tv-zender RAI was Jacopo Guarnieri, de loods van Arnaud Démare, gisteren niet te spreken over de gebeurtenissen in de sprint in Troyes. De Italiaan van FDJ viseerde Nacer Bouhanni.

  "Hij is een regelrechte idioot", klonk het onomwonden. "Hij heeft op alle mogelijke manieren geprobeerd om me ten val te brengen."

  "Hij heeft het niet voor onze ploeg en kan vooral niet tegen zijn verlies. Die arme jongen zal wel nerveus zijn, want hij wint nooit."

  Guarnieri verontschuldigt zich op Twitter

  Op Twitter trok Guarnieri later op de avond zijn staart (deels) in. "Ik moet me bij Nacer verontschuldigen dat ik hem "idioot" heb genoemd. Beledigingen zijn altijd zinloos en getuigen van weinig klasse. Maar ik blijf wel achter mijn visie staan over wat er gebeurd is."

  Bouhanni deelde op zijn beurt nog een prikje uit na de excuses van zijn Italiaanse collega. "Kijk gewoon naar de laatste kilometer van de voorbije ritten", klonk het.

  De Twitter-conversatie tussen de renners van FDJ en Cofidis