• home
 • video
 • pas verschenen

  Boasson Hagen: "Verbaasd dat ik zo goed was"

  Boasson Hagen zit niet in zak en as na z'n nipte nederlaag.

  Video player inladen...
  0 / 0
  Zo dicht bij de winst komen en er dan bijzonder nipt naast grijpen. Het was vandaag geen pretje om Edvald Boasson Hagen te zijn. Maar wegkruipen deed de Noor niet, aan tafel bij Maarten Vangramberen keek hij nog eens terug op de onwaarschijnlijke sprint. "0,0003 seconden verschil, dat is bijna onvoorstelbaar."

  Uiteraard was er ontgoocheling bij Boasson Hagen, al had de Noor toch ook oog voor het positieve. "Ik was een beetje verbaasd dat ik het zo goed deed in de sprint. Het team heeft fantastisch werk geleverd. Ze brachten me in een perfecte positie, het was mooi om hen zo hard te zien werken. Jammer genoeg kon ik het niet afronden."

  "Ik dacht niet veel na toen ik over de finish kwam. Ik was vooral heel nerveus en ik had geen idee of ik gewonnen had. Ik zag dat het bijzonder nipt was tussen Kittel en mij."

  "Het wachten op de uitkomst duurde naar mijn gevoel erg lang. Ze namen echt wel hun tijd om de beslissing te nemen. Op de beelden van bovenuit lijkt het alsof ik win, het is ook erg moeilijk te zien op de fotofinish. 0,0003 seconden verschil, dat is bijna onvoorstelbaar."

  "De timing van Kittel was wellicht net iets beter, want hij is de winnaar. Ik ben normaal niet de renner die zich mengt in sprints na vlakke ritten."

  "Jammer dat Mark er niet meer bij is"

  Al had hij liever gewonnen, z'n tweede plaats bewijst wel de stijgende vorm van Boasson Hagen in deze Tour. "'Ik voel me elke rit beter, maar zo goed als vandaag had ik mezelf niet verwacht."

  "Het is jammer dat Mark (Cavendish) er niet meer is. Het was leuk geweest om hem in m’n rug te hebben in de lead-out, dan had hij wellicht gewonnen. We missen hem."

  Wat de supporters dan weer missen is spanning. De lange etappes zorgen zelden voor spektakel. "Het is heel warm en het zijn lange lange ritten. Het is niet het leukste wat er is, maar het valt wel mee. Er komen nog zwaardere ritten aan en dan zullen we misschien verlangen naar die lange vlakke ritten."