• home
 • video
 • pas verschenen

  Beledigingen aan het adres van de refs komen Mexicaanse bondscoach duur te staan

  Osorio ging volgens de FIFA over de schreef op de Confederations Cup.

  De Mexicaanse bondscoach Juan Carlos Osorio is door de Disciplinaire Commissie van de Wereldvoetbalbond FIFA voor 6 wedstrijden geschorst. Hij krijgt die straf voor het beledigen van de van de scheidsrechters tijdens de kleine finale van de Confederations Cup.

  "Osorio gebruikte beledigende woorden tegen de wedstrijdleiding en toonde daarbij ook nog eens een agressieve houding", verklaarde de FIFA in een communiqué.

  De 56-jarige Colombiaan wordt met onmiddellijke ingang voor zes officiële wedstrijden geschorst en moet ook een boete van 5.000 Zwitserse frank (4.550 euro) betalen.

  Mexico speelt zijn volgende officiële wedstrijden op de CONCACAF Gold Cup, die vrijdag van start gaat in de Verenigde Staten. De Mexicanen staan zondag in San Diego in hun eerste groepswedstrijd tegen El Salvador. De overige tegenstanders van Mexico in groep C zijn Curaçao en Jamaica.

  Op de Confederations Cup in Rusland verloor Mexico vorige week zondag de strijd om het brons door na verlengingen met 2-1 te verliezen van Portugal. In de halve finales werd het uitgeschakeld door toernooiwinnaar Duitsland.