• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanmarcke leidt in Oostenrijk: "Wil vooral in het najaar goed zijn"

  Vanmarcke doet het goed in de Ronde van Oostenrijk.

  Terwijl de hele wielerwereld de Ronde van Frankrijk met argusogen volgt, wordt ook in de Ronde van Oostenrijk gekoerst. Na drie ritten staat Sep Vanmarcke (Cannondale) er aan de leiding. "Dit is een goed teken met het oog op wat nog komen moet."

  "Wil goed zijn van de Eneco Tour tot en met het WK in Bergen"

  De Ronde van Oostenrijk is niet meteen de bekendste wielerronde van het seizoen. Waarmee kan je het vergelijken? "Deze ronde leunt dicht aan bij de Ronde van Zwitserland", zegt Sep Vanmarcke bij Sporza.

  "Er zijn een paar heel lastige bergetappes en ook de overgangsritten zijn vrij lastig. Alleen doen hier slechts 5 WorldTour-teams mee. Het niveau is wel goed, maar niet te vergelijken met dat van in de Tour de France."

  Na drie ritten staat Vanmarcke aan de leiding. Denkt hij aan de eindzege? "Neen, dat is niet echt haalbaar. Morgen krijgen we een heel lastige bergrit en dat is nog altijd niets voor mij. Zeker niet met jongens als Ilnoer Zakarin aan de start."

  "Ik gebruik deze Ronde vooral als voorbereiding op wat nog komen moet dit najaar. Dat is het belangrijkste. Vanaf de Eneco Tour wil ik goed zijn tot en met het WK in Bergen. Daartussen liggen met de GP's van Plouay, Montréal en Québec nog een paar belangrijke afspraken."

  Sep Vanmarcke in de leiderstrui: