• home
 • video
 • pas verschenen

  Spaanse Gutierrez beschikt over snelste benen in Italië

  Voor Gutierrez is het haar derde zege van het seizoen.

  Sheyla Gutierrez heeft de 7e etappe in de Giro Rosa gewonnen. De 23-jarige Spaanse was de snelste van een vlucht van twaalf. De Nederlandse Anna van der Breggen behoudt haar roze leiderstrui. De etappe werd wel ontsierd door een zware val in de afdaling.

  Na enkele kortere etappes moest het peloton van de Ronde van Italië voor vrouwen een heuvelachtige etappe van 141 kilometer afwerken tussen Isernia en Baronissi.

  Een vlucht van twaalf rensters, zonder Belgen, kleurde het tweede deel van de rit en kon uit de greep van het peloton blijven. Gutierrez was sneller dan haar kompanen en boekte zo haar derde zege van het seizoen.

  De vluchters vormden geen gevaar voor het klassement en dus behield de 27-jarige Anna van der Breggen haar roze leiderstrui. De olympische kampioene heeft meer dan een minuut voorsprong op de Italiaanse Elisa Longo Borghini.

  Cretti in kritieke toestand na zware val in afdaling

  De rit naar Baronissi werd wel opgeschrikt door een zware valpartij. De Italiaanse Claudia Cretti kwam in een afdaling ten val. De 21-jarige renster haalde op dat moment een snelheid van zo'n 90 kilometer per uur. Ze kwam daarbij met haar hoofd tegen een vangrail terecht

  Cretti werd in kritieke toestand overgebracht naar het dichtsbijzijnde ziekenhuis in Benevento. Haar team zou vrezen voor ernstige hersenschade.

  Foto's: