• home
 • video
 • pas verschenen

  Schaaklegende Kasparov keert terug uit pensioen

  Garri Kasparov stopte 12 jaar geleden met schaken.

  0 / 0
  De Russische schaaklegende en voormalige wereldkampioen Garri Kasparov keert komende maand even terug uit pensioen. Hij stopte 12 jaar geleden na meer dan 20 jaar aan de top van de schaaksport.

  Kasparov, die het schaken in de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw gedurende 15 jaar domineerde, neemt het komende maand op het Rapid and Blitz-toernooi in Saint-Louis op tegen negen spelers, waarvan er zes deel uitmaken van de Grand Chess Tour, het hoogste niveau in de schaaksport.

  De Russische legende, die het ook even in de nationale politiek probeerde na zijn pensioen en een felle tegenstander is van huidig Russisch president Vladimir Poetin, maakte het nieuws bekend op Twitter. "Ik denk dat ik de gemiddelde leeftijd wat zal doen stijgen", klinkt het.

  De tweets van Kasparov: