• home
 • video
 • pas verschenen

  Platini vangt bot bij Zwitserse rechtbank, schorsing blijft behouden

  Platini blijft geschorst in de voetbalwereld.

  De hoogste rechtbank van Zwitserland heeft het beroep van Michel Platini tegen zijn schorsing van vier jaar verworpen. Platini wou de beslissing van het Internationaal Sporttribunaal (TAS) ongedaan maken, maar vangt bot.

  Platini verzette zich voor de rechtbank in Zwitserland tegen zijn verbanning uit het voetbal voor vier jaar. Maar volgens de rechtbank is de straf die het TAS uitsprak "niet manifest overdreven".

  De Franse oud-international kreeg zijn schorsing voor een dubieuze betaling van ongeveer 2 miljoen euro, die Platini kreeg in 2011 van toenmalig FIFA-voorzitter Sepp Blatter. Volgens de FIFA was er spraken van een belangenconflict.