• home
 • video
 • pas verschenen

  Nederlandse international verlaat Napoli voor Frankfurt

  De Guzman, links, tijdens het WK 2014.

  Jonathan de Guzman gaat aan de slag bij Eintracht Frankfurt. De Nederlandse middenvelder lag onder contract bij Napoli, maar was uitgeleend aan Chievo.

  De Guzman stapte vanochtend met de selectie van de Duitse club in het vliegtuig voor een trainingskamp in de Verenigde Staten. De 29-jarige Nederlandse middenvelder hoopt op korte termijn de laatste formaliteiten af te handelen en ondertekent daarna een contract voor drie jaar bij Eintracht Frankfurt.

  De nummer 11 van afgelopen seizoen in de Bundesliga meldde kort voor vertrek naar de VS dat de onderhandelingen met Napoli, de club van Rode Duivel Dries Mertens, over een transfersom voor De Guzman bijna zijn afgerond.

  Het contract van de geboren Canadees, die 14 keer uitkwam voor het Nederlandse elftal, liep in Napels nog een jaar door. Afgelopen seizoen speelde de oud-Feyenoorder op huurbasis voor Chievo.