• home
 • video
 • pas verschenen

  Muntjes gooien komt tegenstander van Bemelmans op 12.700 euro boete te staan

  Daniil Medvedev strooide met kleingeld gisteren.

  De Rus Daniil Medvedev heeft van de Internationale Tennisfederatie (ITF) een boete van 12.700 euro gekregen. De Rus moet boeten voor zijn onrespectvol gedrag na zijn verloren wedstrijd tegen onze landgenoot Ruben Bemelmans.

  Medvedev kon zijn uitschakeling in de tweede ronde tegen Bemelmans moeilijk verteren. Tijdens de match had hij al zijn beklag gemaakt bij de scheidsrechter en na de wedstrijd haalde hij zijn portefeuille boven en gooide met centjes naar de stoel van de scheidsrechter.

  De 21-jarige Rus bood nadien op de persconferentie zijn verontschuldigingen aan. "Ik wou niet insinueren dat de scheidsrechter partijdig of corrupt was", zei Medvedev.

  Maar voor de ITF volstond dat niet. Ook de Australiër Bernard Tomic kreeg een boete van de ITF. Hij vertelde na zijn partij tegen de Duitser Mischa Zverev aan de pers dat hij een blessure had geveinsd tijdens de partij "omdat hij zich verveelde". Tomic moet 13.000 dollar (ongeveer 11.440 euro) ophoesten.