• home
 • video
 • pas verschenen

  Lefevere over onderhandelingen: "Lastiger dan ik gedacht had"

  0 / 0
  Patrick Lefevere hield de voorbije dagen de lippen op elkaar, maar werd vanochtend door Sporza aan de tand gevoeld over de toekomst van Quick-Step Floors. "Ik ga nog altijd niet het vel van de beer verkopen, maar het gaat de goeie richting uit", zegt de ploegmanager.

  "Advocaten en rode alinea's"

  Sporza trok naar het Quick-Step-kamp om na te gaan of Patrick Lefevere al nieuws over de toekomst van zijn ploeg had. "Ik ga nog altijd niet het vel van de beer verkopen. Het gaat de goeie richting uit, maar we moeten eerst alles tekenen", zegt Lefevere.

  "Met contracten van deze omvang komen er advocaten bij en dat betekent dat er veel rode alinea's zijn. Je moet dat bijschaven tot iedereen tevreden is."

  "Met één naam als Sky is het niet zo moeilijk om een contract te maken dan wanneer je een paar mensen moet verenigen op een trui of broek. Dan komt er veel bij kijken."

  "Nog nooit zo moeilijk gehad om tot finaal punt te komen"

  Hoe ervaart Patrick Lefevere zelf de laatste loodjes van zijn "formatie"? "Het gaat lastiger dan ik gedacht had. Ik heb het nog nooit zo moeilijk gehad in mijn leven om tot een finaal punt te komen en om de belangen van verschillende mensen op een correcte manier te verdedigen en om hen aan dezelfde tafel te houden."