• home
 • video
 • pas verschenen

  Het geel is nu al van Froome: een voorbode op een vierde eindzege?

  Chris Froome mocht gisteren al de gele trui ontvangen.

  Dag 6 in de Ronde van Frankrijk vandaag en Chris Froome mag in deze Tour voor het eerst in de gele trui starten. Froome is er dit jaar vroeg bij. Wanneer stond de Brit al in het geel te pronken in de edities die hij gewonnen heeft?

  Chris Froome draagt vandaag voor de 45e keer de gele trui in de Ronde van Frankrijk.

  Froome won de Tour al drie keer: in 2013, 2015 en 2016. In die edities nam de Sky-kopman ook al snel het commando in het algemene klassement.

  De gele dagen van Chris Froome
   Wanneer in het geel?Hoeveel dagen in het geel?
  20175e etappe???
  20168e etappe14 dagen
  20153e etappe (1 dag), 7e etappe16 dagen
  20138 etappe14 dagen

  Tour 2017: Froome rijdt ploegmaat Thomas uit het geel

  Sky-ploegmakker Geraint Thomas begint als leider aan de eerste bergrit in deze Tour, maar de Brit verliest op de slotklim naar La Planche des Belles Filles te veel seconden. Chris Froome staat nu al in het geel. Tot in Parijs? Antwoord op 23 juli.

  Tour 2016: meesterdaler Froome heeft geel in rit 8 te pakken

  Vorig jaar gooide Chris Froome het over een andere boeg. De Britse topfavoriet pakte de gele trui in de 8e etappe. Op weg naar Bagnères-de-Luchon zette Froome iedereen te kijk met een meesterlijke afdaling. Het geel zou niet meer van schouders veranderen.

  Tour 2015: Martin lost Froome heel even af

  De passage in België levert Chris Froome al snel de gele trui op. De dagzege op de Muur van Hoei is voor Joaquim Rodriguez, maar Froome - die tweede eindigt - krijgt het geel als troostprijs na de derde rit.

  De Brit staat zijn trui een dag later in een kasseirit met plezier af aan Tony Martin, maar een val van de Duitser brengt Froome al snel weer in het geel. Froome sluit de 7e rit af als leider en zal in 2015 zijn tweede Tour winnen.

  Tour 2014: een jaartje zonder geel

  Chris Froome is in 2014 titelverdediger, maar de 5e etappe is al het eindstation voor de Sky-renner. Froome komt in de tocht over kasseien naar Arenberg meermaals ten val en stapt af.

  Tour 2013: de eerste dagen in het geel

  Chris Froome werd in 2012 tweede als "meesterknecht" van Bradley Wiggins, maar kon een jaar later zijn eigen kans gaan. 

  Dat deed hij met verve: Froome won op de 8e Tour-dag de eerste bergrit naar Ax-3 Domaines, veroverde het geel en boekte ruim twee weken later zijn eerste Tour-eindzege.