• home
 • video
 • pas verschenen

  Greipel: "Beetje deprimerend: Kittel reed 10 kilometer per uur sneller"

  André Greipel kwam tekort tegen Marcel Kittel.

  André Greipel moest tevreden zijn met de derde plaats in Troyes. Daar kon de Duitser, die in de finale geraakt werd door een toeschouwer, mee leven. "Helaas zijn er momenteel twee sprinters sterker dan ik." Marc Sergeant: "Andere sprint als Roelandts kan aanzetten."

  Greipel: "Momenteel zijn er twee sprinters sterker dan ik"

  Greipel leek het in Troyes uit te vechten met Démare voor de overwinning, maar Kittel had nog iets in petto. “Jurgen Roelandts heeft me in de juiste positie afgezet, maar Marcel reed 10 kilometer per uur sneller en vloog ons voorbij. Dat is eigenlijk een beetje deprimerend, maar chapeau voor hem.”

  “Ik moet de ploeg bedanken dat ze opnieuw in mij geloofd hebben. Helaas zijn er momenteel twee sprinters sterker dan ik. Maar ik moet wel een beetje tevreden zijn. Ik heb mijn sprint gereden en ben op mijn waarde geklopt.”

  Greipel deed ook nog een oproep aan de toeschouwers. “Ik zou willen vragen dat de toeschouwers niet voorover leunen in de finale. Ik denk dat ik in de laatste 5 kilometer twee of drie keer geraakt ben. Of het een hand was of een schouder, dat weet ik niet, maar het is gevaarlijk.”
   

  Sergeant: "Als Roelandts nog kan aanzetten is het andere sprint"

  Marc Sergeant kreeg de vraag of Greipel op zijn waarde werd geklopt? "Als je de laatste 100 meter ziet wel, maar daarvoor kon het anders gelopen zijn", zegt de manager van Lotto-Soudal.

  "Roelandts reed lek in de finale en zat door zijn beste krachten heen door terug te keren. Hij heeft Greipel in de laatste bocht afgezet, maar het is een ander verhaal als hij nog een keer kan aanzetten. Dan is het maar de vraag of Kittel van zo ver nog kan terugkomen."

  Toch zag Sergeant ook positieve punten. "Het verschil met de vorige dagen is dat André nu wél is aangegaan. De vorige keren wachtte hij tot de anderen hem voorbij waren en dan ben je verloren."

  "We hebben hem op het hart gedrukt dat hij zelf moest aangaan en dat heeft hij gedaan. Ik kan er niet over klagen. Daar ben ik ook blij om, maar ik kon blijer zijn. Morgen is een nieuwe kans en gaan we er weer voor."

  Video: renner van Cofidis komt in botsing met toeschouwer