• home
 • video
 • pas verschenen

  De drolletjes van De Backer, de leugens van De Gendt en de boterhammen van Benoot

  Daan Hugaert en Bert De Backer waren gisteren de tafelgasten.

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.
  0 / 0
  Karl Vannieuwkerke ontving gisteren Bert De Backer, wielrenner bij Sunweb, en Daan Hugaert, Eddy uit het één-programma Thuis, in Vive le Vélo. Uitzending gemist? Wij schotelen u de beste passages voor.

  Matthews heeft zin in barbecue

  Maarten Vangramberen trok voor de rit naar de Australiër Michael Matthews met enkele vragen. De kopman van Sunweb, de ploeg van tafelgast Bert De Backer, heeft vooral zin in een barbecue. "In de Giro hielden ze met de ploeg twee keer een BBQ op de rustdag. Hopelijk krijgen we ook hier een stukje geroosterd vlees voorgeschoteld. Daar heb ik echt zin in."

  Matthews gaat in deze Tour vol voor groen. "Nu Sagan weg is, is het misschien wat gemakkelijker, maar het draait niet alleen rond hem. Er zijn veel renners die aanspraak kunnen maken. Ik moet gewoon heel constant zijn en zoveel mogelijk in de top drie proberen te eindigen."

  Pinot rijdt rond met opvallende paardenstaart

  Thibaut Pinot kwam gisteren op La Planche des Belles Filles boven met een opvallend artisanale paardenstaart. Bert De Backer wist meteen waarover het ging. "Het is een ijspanty. Wij hebben dat ook bij Sunweb. Vanaf 30 graden gaat het mee in de auto. Het zijn eigenlijk gewoon nylonkousen die gevuld worden met ijs. Knoopje erin en zo kan het water zachtjes smelten over je rug."

  "Je vergeet dat dan gewoon en plots liggen er drie "drolletjes" onder je stoel bij het uitdoen van je wielertrui. Dat zijn dan gewoon die nylonkousen die helemaal leeggelopen zijn. Wellicht had Pinot er zoveel mee dat er eentje is blijven hangen ergens."

  De leugens van De Gendt en de boterhammen van Benoot

  Op 5 juli 1987 zorgden 2 Belgen voor 2 zeges op 1 dag in de Tour de France. In de voormiddag reden de renners van Stuttgart naar Pforzheim en won Herman Frison na een solo. 's Namiddags was de zege voor Marc Sergeant, ook na een solo, in de rit tussen Pforzheim en Straatsburg.

  De twee zitten nu samen in de volgauto van Lotto-Soudal. Sammy Neirinck volgde de twee ploegleiders en het drietal Tiesj Benoot, Thomas De Gendt en Tim Wellens tijdens de rit naar La Planche des Belles Filles. Dat leverde enkele leuke beelden en sappige quotes op.

  Waarom is De Gendt een leugenaar en waarom moet Benoot meer boterhammen eten? Ontdek het hieronder.

  Jarige Gilbert: "Wil graag een tiende ritzege in een grote ronde"

  Philippe Gilbert blies gisteren 35 kaarsjes uit. Hij gaf zichzelf een ontsnapping en de Prijs van de Strijdlust cadeau. 's Avonds kreeg hij het gezelschap van Maarten Vangramberen voor een babbel aan de tafel van Vive le Vélo.

  "Of ik veel felicitaties heb gekregen van de andere renners vandaag? Niet echt. Ik zat na amper 100 meter al mee in de juiste ontspanning. Thomas Voeckler was ook mee en die kwam me feliciteren nadat hij had opgevangen van de toeschouwers dat het mijn verjaardag was."

  Gilbert gaat in de Tour vol voor een tiende zege in een grote ronde. "Het zou mooi zijn. Het is mijn 20e grote ronde. Dat is redelijk veel. Ik doe het wel graag, maar het is niet gemakkelijk om een rit te winnen. Ik heb er nu 9. 10 zou heel mooi zijn voor iemand die geen sprinter of klimmer is."

  Bekijk de hele aflevering van Vive le Vélo:

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Ook te viden op VRT NU

  De uitzending is ook te (her)bekijken op VRT NU, het online videoplatform van VRT. De aflevering van gisteren vindt u hier.