• home
 • video
 • pas verschenen

  Boonen: "Hopelijk wordt er nu anders gesprint, want je speelt met levens"

  0 / 0
  Tom Boonen heeft ook de heisa rond de uitsluiting van Peter Sagan gevolgd. "Deze straf is de enige manier om duidelijk te maken: daar ligt de lijn en er wordt niet meer zot gedaan in de laatste 200 meter", zegt Boonen, die zelf 6 ritten won in de Tour de France.

  "Ik ben een vriend van Sagan, maar hij is in de fout gegaan"

  Tom Boonen maakt zich op om mee te rijden in de 25 uren van Spa, maar heeft natuurlijk de afgelopen dagen de Tour ook gevolgd. Hij heeft een uitgesproken mening over de heisa rond Peter Sagan.

  "Ik ben een enorme fan én een vriend van Peter, maar hij is in de fout gegaan. De gevolgen van zijn actie zijn gewoon veel groter geweest dan hij gedacht had. Hij probeerde Cavendish op te vangen, maar dat is verkeerd uitgedraaid", zegt Boonen.

  "Cavendish is iemand die risico's neemt, maar berekende risico's. Hij is ook niet gevallen door die elleboog, maar wel omdat er geen ruimte meer was. Op het moment dat hij had aangezet, was die ruimte er wel nog."

  "Hopelijk wordt er anders gesprint, want je speelt met levens"

  Boonen vindt de straf voor Sagan terecht. "Het is een heel zware beslissing, maar het is de enige beslissing die blijft nazinderen. De juryleden hebben kloten aan hun lijf gehad om die beslissing te nemen."

  "Als je Sagan 80 punten afneemt voor de groene trui, wat gebeurt er dan? Drie dagen later heeft hij dat weer opgehaald. Dan wint hij nog de groene trui, maar in plaats van met 300 punten met 220 punten voorsprong."

  "Deze straf is de enige manier om duidelijk te maken: daar ligt de lijn en er wordt niet meer zot gedaan in de laatste 200 meter. Het is spijtig dat het zo moet gebeuren, maar hopelijk hebben ze nu de boodschap begrepen en er wordt nu anders gesprint. Want je speelt met levens en er zijn nog mannen die fouten hebben gemaakt."

  "Ga rustig in je zetel zitten en wacht tot het overgewaaid is"

  Dat Bora Sagan via het TAS weer in de Tour wou krijgen, vond Boonen belachelijk. "Ga gewoon rustig in je zetel zitten en wacht tot de heisa overgewaaid is", geeft Boonen advies aan Sagan. "Ga dan naar de Vuelta, word nog een keer wereldkampioen en alles is vergeten."