Backaert: "Hitte speelde me parten. Ik ben ros, dat is geen weer voor mij"

  Frederik Backaert zat weer mee in de vlucht van de dag.

  0 / 0

  Frederik Backaert zat weer mee in de vlucht van de dag.

  Frederik Backaert was vandaag de Belg van de dag in de Tour de France. Net als in de derde rit zat de renner van Wanty-Groupe Gobert in de vlucht van de dag. "Hilaire had gezegd om in het peloton te blijven, maar ik luister niet altijd naar Hilaire", lacht Backaert.

  Een hele dag voorop rijden in de verzengende hitte: dat deed Frederik Backaert met zijn twee kompanen. "De samenvatting van de dag? Kilometer 0 en we waren weg. Dat is het", vatte Backaert gevat samen.

  "We kregen weinig voorsprong, dus we hadden er geen baat bij om sneller te rijden. Dus hebben we samen afgesproken om gewoon tempo te rijden tot kilometer 35 en dan hebben we vol gereden, maar het peloton had perfect gerekend."

  Zijn medevluchter Laengen kreeg de Prijs van de Strijdlust. "Ik ben tevreden dat ik mij getoond heb, ook voor de ploeg. Die prijs is niet het belangrijkste en ik was ook niet de sterkste op het einde."

  "Ik ga toch aftersun moeten smeren"

  Backaert sloop al voor de tweede keer mee in de vroege vlucht. "Er was eigenlijk niemand aangewezen, want Hilaire had gezegd dat we allemaal in het peloton moesten blijven. Maar ik luister niet altijd naar Hilaire", lacht Backaert.

  "Het is van zulke ritten dat we het moeten hebben om in beeld te rijden. In het weekend zijn de ritten te zwaar voor mij en dan ging ik liever vandaag mee. Nu is het dus volle bak recuperen."

  De hitte maakte het een lastige dag vandaag. "Die hitte heeft mij vooral parten gespeeld. Ik ben ros en dat is geen weer voor mij. Hilaire heeft erop gehamerd om ons goed in te wrijven,  maar ik ga toch aftersun moeten smeren."