• home
 • video
 • pas verschenen

  Wellens over BMC-strategie: "Misschien willen ze Froome naar elke persbabbel laten gaan"

  Wellens eindigde op 1'47" van winnaar Aru.

  BMC gaf de kopgroep vandaag amper ruimte, maar bleef uiteindelijk met lege handen achter. Tim Wellens (Lotto-Soudal), vandaag 28e, zoekt een verklaring. "Misschien wilde BMC Chris Froome nu al in het geel krijgen", klinkt het.

  Tim Wellens had het bij Sporza over een "superlastige" etappe door de hitte en het hoge tempo van BMC in de jacht op de kopgroep. De leiders kregen nooit meer dan 3'30" van het peloton.

  "Waarom ze zo hard reden? Misschien wilden ze Froome nu al het geel geven. Dan moet hij naar elke persconferentie gaan en dat kost extra energie", zoekt Tim Wellens naar een verklaring.

  Wellens had zelf zijn zinnen gezet op deze rit, maar geraakte niet in de kopgroep. "Ik had met Sky gepraat en zij zouden niet rijden. Philippe Gilbert zei dan weer dat enkel FDJ zou rijden."

  "Maar FDJ zat mee voorin. Ik vond het dus superjammer dat ik niet mee was. Thomas De Gendt (ploegmakker van Wellens) was wel mee, maar misschien heeft hij een beetje te hard gereden in de tussenstukken."

  Hoe verliep de slotklim? "Tiesj Benoot en ik waren goed vooraan begonnen, maar het echte klimmerstempo was wat te hoog. Misschien is er iets mogelijk, maar dan hebben we heel veel geluk nodig."