• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Boze Medvedev gooit muntjes naar scheidsrechter na exit tegen Bemelmans

  Daniil Medvedev: "Ik was gefrustreerd."

  Daniil Medvedev heeft zich een slechte verliezer getoond. Na zijn nederlaag in vijf sets tegen Ruben Bemelmans wierp de Rus geldmuntjes naar de stoelref. Achteraf heeft hij zich geëxcuseerd. "Ik weet niet waarom ik het deed, ik was gefrustreerd." Hij zal vrijwel zeker nog bestraft worden.

  "Ik verontschuldig me"

  Na zijn sensationele zege tegen Wawrinka in de eerste ronde botste Medvedev in de tweede op Bemelmans. Hij had tijdens de wedstrijd al geklaagd bij de stoelscheidsrechter.

  Meteen nadat hij met Bemelmans de handen geschud had aan het net, pakte Medvedev zijn portefeuille uit zijn tennistas en gooide wat geld naar umpire Mariana Alves.

  "Meteen na de match deed ik iets doms. Ik verontschuldig me daarvoor", reageerde de 21-jarige Rus op de persconferentie nadien.

  "Weet niet waarom ik het deed"

  Wou hij suggereren dat de ref een voorkeur had voor zijn Belgische rivaal? "Helemaal niet. Dat zou echt dom zijn. Het betekende niets. Het was heel warm, ik weet niet meer wat ik allemaal zei tijdens de match."

  Hij gaf toe dat hij boos was door een call van Alves in de vijfde set die hem een punt kostte. "Ik weet niet waarom ik het deed. Ik was gefrusteerd door mijn verlies. Misschien waren er slechte calls. Dat gebeurt in sport."

  Zijn gedrag wordt alvast onder de loep genomen door toernooi-officials. Als die de omstandigheden ernstig genoeg vinden, kan er een zwaardere sanctie volgen.

  Bekijk zijn actie:

  Medvedev op de persconferentie:

  Een zwaardere sanctie dreigt: