• home
 • video
 • pas verschenen

  Team van Sagan tekent protest aan tegen diskwalificatie

  De persverantwoordelijke van Bora klopte gisteravond overuren.

  Bora-Hansgrohe, de ploeg van Peter Sagan, legt zich niet neer bij de diskwalificatie van de Slovaak in de Tour. Het team heeft officieel protest aangetekend.

  Peter Sagan werd gisteren uit de Tour gezet. Volgens de wedstrijdjury was een elleboogbeweging van de wereldkampioen de oorzaak van de valpartij in volle sprint, waarbij Mark Cavendish een gebroken schouder opliep. Sagan werd aanvankelijk gedeklasseerd, later volgde zijn officiële uitsluiting.

  Tegen die diskwalificatie heeft Bora gisteravond laat protest aangetekend. "Peter Sagan werd gediskwalificeerd op basis van artikel 2.1.040/ 10.2.2 (onregelmatig sprinten). De ploeg gaat niet akkoord met deze beslissing en tekent er officieel protest tegen aan", luidt het.

  Bora betwist dat Sagan de val van Cavendish veroorzaakt heeft. "Peter bleef op zijn lijn en kon Cavendish niet zien aan zijn rechterzijde. De ploeg vraagt dat het resultaat van Peter Sagan in rit 4 opnieuw wordt opgenomen in de uitslag."