• home
 • video
 • pas verschenen

  Serneels zet Missipo uit EK-selectie Red Flames om "disciplinaire redenen"

  Missipo speelt in eigen land bij AA Gent.

  Kassandra Missipo mag niet meer mee met de Red Flames naar het EK. Ze werd door bondscoach Ives Serneels uit de 23-koppige selectie gezet om "disciplinaire redenen". Sara Yüceil is haar vervangster.

  Op 16 juli staat de eerste EK-match van de Red Flames op het programma. Kassandra Missipo zal dat historische moment niet meemaken. De middenveldster van AA Gent behoorde nochtans tot de selectie, maar ze werd door de bondscoach gevraagd om de groep te verlaten.

  De precieze reden is niet duidelijk. Op Twitter meldt Serneels alleen dat hij de beslissing om "disciplinaire redenen" heeft genomen. Missipo wordt nu vervangen door Sara Yüceil, een speelster van PSV.

  Zij zou vrijdag voor het eerst in actie kunnen komen. Dan spelen de Red Flames nog een oefenmatch tegen Frankrijk in Montpellier. Dinsdag wacht Rusland.
   

  Een korte mededeling van de bondscoach op Twitter: