• home
 • video
 • pas verschenen

  Ousmane Viera: "Ondenkbaar dat Aurier aanvoerder van Ivoorkust blijft"

  Serge Aurier is de concurrent van Thomas Meunier bij PSG.

  Marc Wilmots heeft als nieuwe bondscoach van Ivoorkust Serge Aurier aangesteld als nieuwe aanvoerder. De 24-jarige rechtsback van PSG kan echter niet op de steun van de hele spelersgroep rekenen. Dat maakte verdediger Ousmane Viera van Adanaspor duidelijk in een interview met de openbare omroep RTI.

  "Aurier is geen voorbeeld voor de andere jongens", vindt Viera. "Op dit moment zit er geen logica in de keuze voor Aurier als kapitein", begrijpt Viera de keuze van Wilmots niet.

  "Aurier brengt met al zijn problemen niet het juiste beeld van ons nationale team naar buiten", verwijst hij naar het flamboyante (nacht)leven van de PSG-back, die regelmatig de populaire pagina's van de media vult. "Voor mij is het ondenkbaar dat hij onze aanvoerder blijft."

  Viera licht zijn woorden een beetje toe: "De voorbije twee wedstrijden wou hij zich te veel bewijzen. Hij toonde in zijn toon geen respect voor de oudere spelers, wat heel belangrijk is in ons land."

  Aurier (24) volgt Gervinho (30) op

  Voor de komst van Wilmots droeg de 30-jarige Gervinho (ex-Beveren, nu Hebei in China) de band bij de oranjehemden. Voor de oefenmatch tegen Nederland (5-0-verlies) en de WK-kwalificatiepartij tegen Guinee (2-3-verlies) koos de voormalige bondscoach van de Rode Duivels voor Aurier, de concurrent van Thomas Meunier bij PSG.

  Viera staat niet alleen. Volgens een bron dicht bij het nationale team zou Gervinho, maar ook Serey Dié, de match tegen Guinee hebben gemist als boycot tegen Wilmots' beslissing.