• home
 • video
 • pas verschenen

  Jarige Gilbert: "Prijs van de strijdlust is een mooi geschenk"

  Gilbert liet vandaag zijn goede benen zien.

  Op zijn 35e verjaardag ging Philippe Gilbert vandaag in de aanval. Tot 4 kilometer van de streep zat de Belg van Quick Step-Floors voorop, maar een ritwinst kreeg hij van de favorieten niet cadeau. Toch mocht hij het podium op om de prijs van de strijdlust te ontvangen. "Er komen nog kansen", zegt Gilbert.

  "We hebben het maximum gegeven, maar helaas"

  Met onder andere landgenoten Thomas De Gendt en Jan Bakelants als kompanen trok Philippe Gilbert er vandaag op uit. De troepen van BMC lieten de vluchters niet uit hun stevige grip, waardoor die aanvalslust niet werd beloond. "Het draaide goed rond voorin, maar ook in het peloton ging het hard. We hebben alles gegeven, spijtig genoeg volstond dat niet", aldus Gilbert.

  Op het eind probeerde hij nog een ultieme aanvalspoging, maar ook die bleek tevergeefs. "Samen met Bakelants wilde ik nog door de mazen van het net glippen, maar dat lukte uiteindelijk niet. De groep met de favorieten zat al te dicht toen we aan La Planche des Belles Filles begonnen."

  "Ik had betere benen dan in Longwy"

  In tegenstelling tot in Longwy twee dagen geleden kon Gilbert zich vandaag dus wél tonen. "Vandaag voelde ik me goed, dus wilde ik graag iets proberen. Spijtig dat ik mijn aanval niet kon afronden met ritwinst, maar er komen nog kansen in deze Tour. Hopelijk kan ik er daar eentje van grijpen."

  De dagzege werd het dus niet, maar de jury beloonde Gilbert met de prijs van de strijdlust. "Dat doet altijd plezier natuurlijk. Enfin, ik heb me geamuseerd vandaag. Altijd leuk om zo je verjaardag te kunnen vieren."

  Gilbert kreeg alvast een mooi ontbijt toen hij vanochtend opstond