• home
 • video
 • pas verschenen

  Favorieten gaan voor het eerst in de clinch: "Goede eerste test"

  De favorieten konden zich vandaag voor het eerst tonen.

  La Planche des Belles Filles zorgde voor een eerste confrontatie tussen de favorieten. Vooral Sky imponeerde met een sterke slotklim, Quintana moest de rol lossen. "Het voelt geweldig aan om weer in het geel te zitten", aldus een blije Chris Froome.

  Sky bezet de voorste gelederen op La Planche des Belles Filles

  Op La Planche des Belles Filles konden de favorieten voor het eerst in elkaars ogen kijken. Sky liet zien dat het klaar is voor het echte werk, Nairo Quintana daarentegen gaf geen al te beste indruk. "Een zware, hete en erg snelle eerste bergrit", liet Quintana na de rit optekenen.

  "Mijn eerste doel was om geen tijd te verliezen. Toen ik het hoge tempo op het einde niet meer kon volgen, kon ik alleen nog maar de schade proberen te beperken. We zijn nog maar aan dag 5 van deze Tour, dus hoop ik dat ik vanaf nu mijn niveau kan opkrikken. Mijn lichaam herstelt nog van de Giro", aldus de Colombiaan.

  Quintana: "Aru is kandidaat voor eindwinst"

  Aru toonde zich vandaag de sterkste en ging met de ritzege aan de haal. Hij sprong in de slotkilometers weg en liet de andere klimmers resoluut achter zich. "Ik wist dat Aru in goede vorm naar de Tour de France ging afzakken. Zijn aanval was dan ook geen verrassing. Volgens mij mag hij tot een van de topfavorieten voor eindwinst gerekend worden. Hoe dan ook, het is nog vroeg. De Tour begint eigenlijk nog maar pas", besloot Quintana.

  Froome: "Ik voel me goed in de gele trui"

  Chris Froome snoepte vandaag de gele trui af van zijn kompaan Geraint Thomas. "Het voelt goed om weer in het geel te zitten, ook al weet ik dat de strijd nog maar pas begint. Als team staan we er ook goed voor, nu we de eerste twee plaatsen in het klassement bekleden. Dat geeft vertrouwen en zorgt ervoor dat we nu op twee paarden kunnen wedden", aldus een vastberaden Froome.

  Vooral de sterke teamprestatie van Sky viel op, ook al pinden ze zich misschien wel iets te nadrukkelijk vast op Richie Porte. "Het enige minpuntje is dat we vandaag Aru te veel ruimte hebben gegeven. Hij toonde zijn goede vorm al tijdens de Dauphiné Libéré en bevestigde die vandaag."

  Porte: "Fantastisch BMC vandaag"

  BMC controleerde de hele rit vandaag en plaatste Porte in perfecte positie op de slotklim. De ritwinst zat er niet in, maar dat zorgde niet voor bezorgdheid. "Mijn team stond er vandaag. Spijtig dat Aru wegglipte, maar toch ben ik tevreden met  het resultaat van deze eerste bergrit. Froome ziet er sterk uit, maar ik denk dat de druk nu vooral bij Sky ligt", verklaarde Porte na de etappe.

  Ook Bardet gaat aardig mee: "Benen zitten goed"

  Ook Romain Bardet ging aardig mee met Froome en Porte. "Het was een steile slotklim en de warmte maakte het er niet makkelijker op. Ik ging goed mee met de rest, maar meer zat er niet in. Aru was duidelijk de beste vandaag. Chapeau", reageerde Bardet.

  "Ik ben tevreden met de uitkomst vandaag. Ik voel me op niveau, hopelijk kan ik dit de komende weken aanhouden."