• home
 • video
 • pas verschenen

  Cavendish doet oproep: "Stop met bedreigingen en beledigingen op sociale media"

  Mark Cavendish: "Er blijft niks hangen tussen Peter en mij."

  Een uurtje nadat Peter Sagan een videoboodschap op Instagram had gezet, deed Mark Cavendish hetzelfde. "Peter en ik blijven vrienden, hij is een geweldige wereldkampioen." De Brit van Dimension Data vroeg de mensen wel om te stoppen met "de gewelddadige, bedreigende commentaren op social media aan mijn adres en dat van mijn familie".

  "Sagan is uit het juiste hout gesneden"

  Sagan en Cavendish moesten gisteravond allebei de Tour verlaten: Sagan werd uitgesloten, omdat hij Cavendish in gevaar had gebracht bij een sprintmanoeuvre in Vittel. De Brit kwam zwaar ten val en brak zijn schouderblad.

  Op Instagram gaf Cavendish een update van zijn situatie: "Ik mis de wedstrijd waarrond ik mijn carrière bouwde. Maar de koers gaat voort. Het is jammer wat er gisteren is gebeurd, maar dat is nu eenmaal koers, zeker bij chaotische sprintaankomsten."

  "Weet dat er tussen Peter en mij niets blijft hangen. We zijn vrienden. Hij kwam zich excuseren na de rit en belde me 's avonds op. Dat toont de man die hij is, hij is uit het juiste hout gesneden. Hij is een geweldige wereldkampioen en geweldig voor de sport."

  "Ik denk dat we allebei gemist zullen worden in de Ronde van Frankrijk."

  "Geen beledigende commentaren op sociale media, a.u.b."

  In een tweede filmpje deed Cavendish een persoonlijke oproep: "Iedereen heeft een mening. Maar besef dat het om sport gaat. Ik ben 32 jaar en heb een familie. Gewelddadige, bedreigende commentaren op sociale media aan mezelf en mijn familie gericht horen niet. Respecteer dat. Stuur alsjeblief geen beledigende taal naar mij en mijn familie."

  Waarna hij afsloot met een bedanking voor alle steunbetuigingen en iedereen nog een goeie voortzetting van de Tour wenste.