• home
 • video
 • pas verschenen

  BMC-ploegleider Piva: "De druk ligt nu bij Sky"

  BMC werkte zich vandaag uit de naad.

  BMC controleerde vandaag de wedstrijd. Op de slotklim was het evenwel Sky dat imponeerde. BMC-ploegleider Piva maakt zich geen zorgen, ook al wilde hij vandaag graag de ritwinst wegkapen met Richie Porte. "Sky zal nu moeten controleren", zegt hij.

  "We hebben vandaag onze verantwoordelijkheid genomen"

  De renners van BMC zaten vandaag steevast in de voorste gelederen, maar werden op de slotklim onder de voet gelopen door een indrukwekkende Sky-locomotief. "De kopgroep kreeg veel vrijheid van Sky. Wij hebben onze verantwoordelijkheid genomen door de vluchters binnen handbereik te houden", aldus Piva.

  "Waarom wij per se koers wilden maken? Iedereen heeft zijn tactiek. Wij wilden vandaag graag de rit winnen met Richie Porte, en als we niet achter de kopgroep aangingen was die kans verkeken." 

  "De druk ligt nu bij Sky"

  De ritzege ging uiteindelijk naar de Italiaan Fabio Aru. "We hebben Porte in perfecte positie gebracht, maar Froome zat hem steeds op de huid. Voor Martin en Aru had hij minder oog, zij kregen duidelijk meer vrijheid. Aru was vandaag supersterk en maakte daar ook gebruik van."

  Het BMC-plan heeft vandaag niet gewerkt, maar daar laat Piva zich niet door ontmoedigen. "La Planche des Belles Filles was een eerste test. Richie is goed, en de Tour is nog lang. Nu Froome in het geel zit, moet Sky gaan controleren. De druk ligt nu dus bij hen", besloot Piva.