• home
 • video
 • pas verschenen

  Bemelmans: "Dit is een van de mooiste zeges uit mijn carrière"

  "Dit plaats ik hoger dan mijn derde ronde op de US Open."

  Ruben Bemelmans heeft zich geplaatst voor de derde ronde op Wimbledon, dat is het beste resultaat dat onze landgenoot tot nu toe behaalde in Londen. "Ik ben echt heel tevreden over mijn wedstrijd. Ik heb goed tennis en mentale weerbaarheid getoond."

  "Dit is een van de mooiste overwinningen uit mijn carrière." Een bijzonder tevreden Ruben Bemelmans vertelde met plezier nog eens het verhaal van zijn wedstrijd. "In die eerste twee sets klopte alles. Ik was eigenlijk op alle vlakken beter."

  "Maar daarna had hij zich wat ingesteld op mijn spel en werd ik iets te passief. Maar in de vijfde set heb ik me goed herpakt. Ik begon weer agressief te spelen en deed de juiste dingen op het juiste moment."

  "Na die break in de vijfde set maakte ik de klik: "je staat goed te spelen, je moet vechten tot het einde". Dat heeft me een boost gegeven en plots lukte alles weer."

  "Medvedev liet het dan weer mentaal afweten. In het begin van de vijfde set was er een dubieuze call. Hij heeft zich daar heel erg aan geërgerd. Dat was goed voor mij. Hij liet het mentaal een beetje liggen en ik heb daarvan geprofiteerd."

  "Ik ben echt heel tevreden over mijn wedstrijd. Het was een taaie klant, maar ik heb mentale weerbaarheid en goed tennis laten zien."

  "Ook in de volgende ronde zal ik het onderste uit de kan halen"

  Nu staat Bemelmans voor het eerst in de derde ronde. "Wimbledon is mijn favoriete toernooi. Ik heb hier al wel eens de tweede ronde gehaald een aantal jaar geleden, maar nu komt er echt eens uit."

  "Na mijn vroege uitschakeling op het toernooi in Halle heb ik heel veel met mijn coach gesproken. We hebben vastgelegd hoe ik wil spelen, welke patronen ik wil volgen. Hier valt nu alles goed."

  "Op de US Open bereikte ik ook al eens de derde ronde, maar misschien zet ik dit nog net iets hoger. Het is hier ook nog niet gedaan, dus ik hoop dat ik het sowieso nog pak hoger kan plaatsen."

  De volgende tegenstander van Bemelmans wordt Kevin Anderson (ATP-42). "Hij heeft veel ervaring en heeft al veel grote matchen gespeeld. Ik zal het onderste uit de kan halen, maar ik ben zeer positief. Ik heb getoond wat ik kan en ik wil dat vrijdag nog eens tonen."

  Coach Hemmes: "Bemelmans heeft nog een mooie toekomst voor zich"

  Ook Fred Hemmes, de Nederlandse coach van Bemelmans, had een brede glimlach op zijn gezicht na de wedstrijd. "Dit is ongelooflijk. Alle puzzelstukjes vallen hier in elkaar."

  "Hij heeft heel hard gewerkt en plukt daar nu de vruchten van. Ik ben zeer tevreden. Het was een heel rare wedstrijd. Na die twee eerste sets had Ruben een dipje. Hij maakte een paar foutjes en Medvedev kon zich herpakken. In de vijfde set heeft Ruben ongelooflijk hard gevochten."

  "Wimbledon is zijn toernooi. Hij speelt zo goed op gras. Hij zal nu ongetwijfeld opnieuw de top 100 induiken en ik denk dat hij nog een mooie toekomst heeft als hij zich aan onze afspraken houdt. Ruben is heel getalenteerd maar hij moet meer ballen hebben. Zo simpel is het."