• home
 • video
 • pas verschenen

  Arsenal betaalt Lyon recordbedrag van 53 miljoen euro voor Lacazette

  Alexandre Lacazette maakte 130 goals in 276 matchen voor Lyon.

  Arsenal heeft de Franse spits Alexandre Lacazette (26) weggeplukt bij Lyon. De international tekende een langdurig contract. Volgens de BBC gaf Arsenal 53 miljoen euro, dat door bonussen kan oplopen tot 60 miljoen euro. Nooit eerder gaf de club van Arsène Wenger zoveel geld uit aan één speler, nooit eerder kreeg Lyon zoveel geld.

  Arsenal maakte Lacazette al een paar weken het hof. Het jeugdproduct van Lyon scoorde 130 keer in 276 wedstrijden voor het A-team sinds mei 2010. Hij kostte zo'n 5 miljoen euro meer dan de 48 miljoen die Arsenal in 2013 voor de Duitser Mesut Özil betaalde aan Real Madrid.

  Lacazette was gegeerd op de transfermarkt. Geen speler in Frankrijk maakte de voorbije vier seizoenen meer competitiegoals:  91. Hij is de eerste speler sinds Jean-Pierre Papin eind jaren 80, begin jaren 90 die drie seizoenen na elkaar 20 goals maakte in de Ligue 1 (27-21-28). Vorig seizoen scoorde hij gemiddeld om de 86 minuten.

  Coach Wenger is heel blij met zijn landgenoot, die al 11 keer voor Frankrijk speelde: "Alexandre heeft de voorbije jaren getoond dat hij goals kan maken en dat hij een efficiënte afwerker is. Hij heeft evenwel ook erg interessante technische kwaliteiten en een sterk karakter. Zijn komst is dus een geweldige surplus voor onze kern."

  Lacazette: "Gelukkig voor mythische club te kunnen spelen"

  De Franse spits reageerde wat later op zijn overgang: "Ik ben heel trots en gelukkig om naar een mythische club in Engeland te gaan, waar ze het beste voetbal spelen."

  "Ik heb altijd gedroomd van deze club, die ik mijn hele kindertijd bewonderd heb door Thierry Henry en andere Franse voetballers."

  "Ik houd van haar verleden, ik houd van clubs met een geschiedenis. Ik houd ervan dat de coach er al lang is, dat wijst op stabiliteit. Ik heb veel zin om er te gaan spelen, want ze brengen volgens mij het beste voetbal van Engeland."