• home
 • video
 • pas verschenen

  Sven Nys over nieuwe job Vanthourenhout: "Hij moet deze unieke kans grijpen"

  Sven Vanthourenhout en Sven Nys zijn al jaren goeie vrienden.

  Sven Nys en Sven Vanthourenhout zijn al jarenlang goeie vrienden en werkten ook als teammanager en ploegleider samen bij Telenet-Fidea. De eerste wenst de tweede veel succes als veldritbondscoach en weet kent zijn sterke kanten: "Hij staat heel kort bij de renners en kent heel goed de moderne manier van werken."

  Sven Nys geeft zijn mening over de nieuwe job van Vanthourenhout vanuit de Tour, waar hij als cocommentator werkt voor Sporza op Radio 1. "Ik ken Sven door en door en heb daarover met hem de laatste dagen en weken goeie gesprekken gehad."

  "Voor hem is dit een ideale en unieke kans. Die moet hij grijpen. Ik vind het fantastisch dat hij die kans krijgt. En ik vind het ook een eer dat zij bij ons in de ploeg komen zoeken zijn naar een bondscoach. Dat betekent dat we goed werk leveren en ons werk geapprecieerd wordt. Ik ga hem die kans zeker niet ontnemen."

  "Gepassioneerd door het vak"

  Waarom gaat Vanthourenhout een goeie bondscoach zijn? "Hij staat heel kort bij de renners en kent heel goed de moderne manier van werken met de renners. Je merkt dat in onze ploeg: de communicatie tussen de renners en hemzelf loopt heel goed."

  "Hij was een doorwinterde prof en is enorm gedreven. Hij heeft niet het grootste palmares, maar dat hoeft niet altijd. Hij is gepassioneerd door het vak, wil alle details kennen. Hij wil ook fouten maken en kan die ook toegeven. Hij wil iedere keer zichzelf verbeteren."

  Hoe is de bond bij Vanthourenhout terechtgekomen? "Dat weet ik niet persoonlijk. Waarschijnlijk is het omdat hij nu een jaartje heeft meegelopen als ploegleider en ze gezien hebben dat hij heel goed is in die rol."

  Felicitaties voor Vanthourenhout: