• home
 • video
 • pas verschenen

  Sagan: "Ik wist niet dat Cavendish achter me zat"

  De bewuste fase: vuil spel van Sagan of kan het nog door de beugel?

  0 / 0

  De bewuste fase: vuil spel van Sagan of kan het nog door de beugel?

  Peter Sagan heeft Mark Cavendish een elleboog uitgedeeld in de Ronde van Frankrijk. "Mark kwam te snel, ik kon niet reageren", sprak de wereldkampioen meteen na de vierde rit.

  Sagan duwt Cavendish hek in

  Peter Sagan deed de deur dicht toen Mark Cavendish in een gaatje wilde duiken. Met zijn elleboog duwde hij de Britse sprinter het hek in.

  "Ik wist niet dat Mark achter me zat", legde Peter Sagan zijn roekeloze manoeuvre uit. "Hij kwam van rechts, toen ik naar het wiel van Kristoff of Démare wou springen."

  "Mark kwam gewoon heel snel af en ik had niet genoeg tijd om naar links te sturen. Hij kwam mijn richting uit en belandde uiteindelijk in de nadar."

  "Ik heb mijn excuses aan Mark aangeboden. Zo'n valpartij is toch niet niets."

  Cavendish bleef na de val minutenlang op het asfalt liggen, maar hij kon zelf toch nog over de finish rijden met zijn fiets. Hij had zelfs nog de tegenwoordigheid van geest om eenzame vluchter Guillaume Van Keirsbulck te feliciteren.

  Cavendish: "Kom goed overeen met Sagan, maar dit begrijp ik niet"

  Met een draagdoek stond Mark Cavendish de pers toch nog te woord. "Ik kom goed overeen met Peter, maar dit begrijp ik toch niet", zei de sprinter. "Dat hij wat van zijn lijn afwijkt, daar zou ik nog mee kunnen leven, maar die elleboog is erover."

  "Met de beslissing van de jury zal ik me niet bemoeien. Ik wil vooral het verhaal van Peter zelf eens horen. Want alles wat ik zeg, wordt toch uit zijn context gerukt."

  Hammond: "Nog nooit zoiets gezien in een sprint"

  Voor Roger Hammond, de ploegleider van Dimension Data, volstonden de excuses van Peter Sagan niet. Furieus rende hij uit de bus naar de wedstrijdjury. Hij diende een officiële klacht in, die niet in dovemansoren viel bij de jury.

  "In mijn hele leven heb ik nog nooit zoiets gezien in de laatste 500 meter van een sprint", briest Hammond. "Als je het mij vraagt moet hij gestraft worden. Uit de Tour gezet worden? Dat is mijn beslissing niet."

  Cavendish zelf neemt het allemaal verrassend kalm op. "Hij denkt nu al aan de volgende dag. Dat zijn renners. Ze vallen met 60 km/u tegen de grond, staan weer op en gaan gewoon voort."