• home
 • video
 • pas verschenen

  Nieuwbakken bondscoach Vanthourenhout: "Deze kans mocht ik niet laten liggen"

  Sven Vanthourenhout reed zelf lang voor de nationale ploeg.

  0 / 0
  Oud-veldrijder Sven Vanthourenhout (36) ruilt Telenet-Fidea voor de functie van bondscoach bij de wielerbond. "Ik heb alles met Sven Nys bsproken", legt hij uit. "Evident wordt het niet."

  "Nieuwe wind binnen de bond"

  "Een tijd geleden heb ik een informeel gesprek gehad met bondsvoorzitter Tom Van Damme", vertelt Sven Vantourenhout aan Sporza.

  "Je merkt dat er een nieuwe wind waait binnen de wielerbond. Kijk maar naar Kevin De Weert, de bondscoach van de wegrenners. Ook Kenny De Ketele wordt nauw betrokken bij de pistiers. En ook de naam van trialbiker Kenny Belaey is al gevallen."

  "Ik kijk uit naar mijn nieuwe job. Evident wordt het niet", beseft Sven Vanthourenhout. "Rudy De Bie heeft de afgelopen jaren voor heel wat medailles gezorgd."

  "Alles besproken met Sven"

  Sven Vanthourenhout verlaat het Telenet-Fidea-team waar hij als ploegleider aan de slag was. "Een erg fijne job", vindt hij. "We vormden een hecht team."

  "Ik heb het met Sven (Nys, teammanager, red) besproken. We deelden de mening dat ik deze kans niet mocht laten liggen."

  "Ik hoop dat ik ook bij de nationale ploeg een meerwaarde kan zijn. Ik ga er in elk geval erg mijn best voor doen. Ik heb er het volste vertrouwen in."

  Wat zijn de troeven van bondscoach Sven Vanthourenhout. "Ik kan erg goed luisteren naar de renners", legt de ex-crosser uit. "Ik voel ze erg goed aan. Dat is een van mijn sterke punten, want niet elke renner denkt of leeft op dezelfde manier. Communiceren is erg belangrijk."