• home
 • video
 • pas verschenen

  Malinese international Yatabaré (ex-Standard) aangehouden na geweld tegen politieman

  Standard huurde Sambou Yatabaré in 2015 een half seizoen van Olympiakos.

  De Malinese voetbalinternational Sambou Yatabaré, nu bij Wolfsburg, in 2015 een half seizoen bij Standard, is zondagavond in Frankrijk aangehouden voor geweldpleging tegen een agent op de luchthaven Charles de Gaulle in Parijs.

  Zondag bood de 28-jarige Yatabaré zichzelf aan bij de politie in Roissy-Charles-de-Gaulle om uitleg te verschaffen over de geweldpleging tegen een agent, die met een oogletsel 21 dagen onbekwaam is. De aanhouding kan 48 uur duren, tot vanavond dus.

  Woensdag bevonden Yatabaré en een agent buiten dienst zich op een parking van de luchthaven. Na een incident op de nabije autosnelweg richting luchthaven toonde de agent zijn wapen en badge om de gemoederen te bedaren. Volgens een bron begon er, nadat de agent zijn wapen en badge had weggestoken, eerst verbaal tumult en daarna fysiek. De Werder-speler zou minstens één slag hebben uitgedeeld.

  Standard huurde Yatabaré een seizoen van Olympiakos, maar in januari 2016 plukte Bremen hem halverwege die termijn definitief weg. Hij speelde 13 matchen voor de club uit Luik.