• home
 • video
 • pas verschenen

  Lex Immers ruilt Club Brugge voor vertrouwde nest van ADO: "Mijn droom"

  Lex Immers speelde van 2007 tot 2012 al voor ADO Den Haag.

  Een week nadat hij zijn contract bij Club Brugge had laten ontbinden om terug te keren naar Nederland, heeft Lex Immers een nieuwe club. De 31-jarige middenvelder keert terug naar ADO, waar hij van 2007 tot 2012 al eens het mooie weer maakte. "Het is altijd mijn droom geweest om terug te keren", zegt de Nederlander aan ADO TV.

  Immers had nog een contract voor volgend seizoen bij Club, maar koos ervoor om dat om familiale redenen te ontbinden. Bij ADO Den Haag komt hij weer thuis.

  Immers maakte er in 2007 zijn profdebuut en werd een van de sterkhouders. Hij zorgde mee voor de promotie van tweede naar eerste in 2008 en bezorgde ADO in 2011 voor het eerst in 25 jaar nog eens Europees voetbal.

  Zijn goeie resultaten leverden hem een transfer naar Feyenoord op, waar hij aanvankelijk uitblonk, maar onder Giovanni van Bronckhorst zijn basisplaats verloor. Hij trok in januari 2016 naar Cardiff in Wales en in januari 2017 naar Brugge.

  Immers: "Hoefde niet lang na te denken toen ADO kwam"

  ADO TV had al een uitgebreid gesprek met de nieuwe aanwinst: "Het is altijd mijn droom geweest om terug te komen bij ADO Den Haag. Je weet nooit op welke leeftijd dat gebeurt. Het is voor mij iets eerder dan verwacht, maar ik ben er altijd blij mee."

  Waarom verliet hij Brugge? "In de pers stond familiale redenen en dat vatten een hoop mensen vrij ernstig op, maar het was gewoon dat ik meer thuis wou zijn. Ik was nu zes dagen op de week in Brugge en één dag thuis. Dat begon me op te breken. Dat vond ik niet leuk. Op een gegeven moment zei ik tegen mijn vrouw dat ik dat niet meer wilde en ik terug naar huis zou komen."

  "Dat had niks met Club Brugge zelf te maken, want ik had het er fantastisch naar mijn zin. Ik had meerdere opties in Nederland, maar toen ADO kwam, hoefde ik niet lang na te denken."

  Tweets over transfer: