• home
 • video
 • pas verschenen

  Démare: "Hier droom ik al van sinds ik prof ben"

  Arnaud Démare viert op zijn 25e zijn eerste zege in de Tour.

  0 / 0
  De Fransen hebben eindelijk weer een sprinter die kan winnen in de Tour de France. Arnaud Démare profiteerde in Vittel een beetje van de chaos en heel veel van zijn sterke benen. "Ik heb hier hard voor gewerkt", reageert de Franse kampioen.

  Arnaud Démare geldt al een paar jaar als een van de snelste renners in het peloton, maar in de Tour lukte het voorlopig nog niet. "Mijn debuut in 2014 was niet gemakkelijk", herinnert de Franse kampioen zich.

  "Dat het nu uiteindelijk toch eens lukt, is ongelooflijk. Hier heb ik geen woorden voor."

  "De hele ploeg heeft heel hard gewerkt. Gelukkig had ik ook de benen om het af te maken."

  "Ik heb hier hard voor gewerkt en al dat labeur is vandaag beloond. Nu het 1 keer gelukt is, ben ik ervan overtuigd dat het nog eens kan."

  "Blijf een van de kanshebbers voor groen"

  Démare mag zijn Franse kampioenentrui voor minstens 1 dag inruilen voor de groene trui als leider in het puntenklassement. "Maar de grote favoriet voor groen blijft Sagan", zegt hij bij Renaat Schotte. "Maar 3 weken, dat is lang. Ik blijf dus een van de kanshebbers, maar hij is de grote favoriet."

  Dat interview vond wel plaats voordat de jury besliste om Sagan te bestraffen voor zijn duw in de sprint. De wereldkampioen moest heel wat punten inleveren en heeft er nu al 109 minder dan Démare.