• home
 • video
 • pas verschenen

  Degenkolb deelt in de klappen: "Morgen sta ik wel aan de start"

  Degenkolb was een van de vele slachtoffers in Vittel.

  De tumultueuze eindsprint in Vittel eiste vandaag vele slachtoffers. Een van hen was John Degenkolb, die in volle spurt over Mark Cavendish viel. De Duitser likt zijn wonden: "Gelukkig heb ik niks gebroken. Hopelijk betekent dit niet het einde van mijn Tour."

  Degenkolb: "Ik sta morgen aan de start"

  De resem slachtoffers na de valpartijen in Vittel was niet te overzien. John Degenkolb kon Mark Cavendish niet meer ontwijken en smakte in volle spurt tegen het asfalt. "Ik ben hard gevallen, maar gelukkig heb ik niks gebroken. Wel veel vel verloren", reageert de Duitser op Instagram.

  "Morgen sta ik weer aan de start van de rit, en we zullen dan wel zien hoe het gaat. Ik wil mijn Tour graag verderzetten", aldus Degenkolb.

  Thomas: "Gelukkig ben ik eraan gewend om tegen de vlakte te gaan"

  Ook geletruidrager Geraint Thomas ontsnapte niet de hectiek in Vittel. "Om gevaar te vermijden zat ik goed vooraan, maar net voor mij gingen ze tegen de vlakte. Ik kon nog snelheid minderen, dus heb ik mijn val wat kunnen breken. Gelukkig ben ik die valpartijen wel gewend", aldus Thomas.

  Een tuimelperte zonder gevolgen dus voor de leider in het klassement. Anderen kwamen er niet zonder kleerscheuren vanaf. "Niet leuk om langs "Cav" en Degenkolb te rijden als je hen zo op de grond ziet liggen. De sprints in de Tour zijn altijd zo hectisch."

  Thomas: "Zou morgen graag de gele trui houden"

  Met de rit naar La Planche des Belles Filles voor de boeg, is het een mogelijkheid dat Thomas de gele trui morgen kwijtspeelt. "Het hangt een beetje af van onze ploegtactiek morgen. Ik zou de leiderstrui natuurlijk graag houden, maar dat zullen we morgen wel zien", besluit Thomas.