• home
 • video
 • pas verschenen

  Darcis is 1 van 4 Belgen op 2e Wimbledon-dag: "Ook zonder Goffin doe ik mijn ding"

  Kirsten Flipkens en Steve Darcis komen vandaag voor het eerst in actie.

  1 op 3 is het Belgische rapport van de eerste dag op Wimbledon. Wat brengt de tweede dag met Steve Darcis, Kirsten Flipkens, Yanina Wickmayer en Alison Van Uytvanck?

  Darcis (ATP-61) bijt de spits af: hij speelt de eerste match op Court 7 tegen de Litouwer Ricardas Berankis (ATP-196). Afspraak om 12.30u.

  De 33-jarige Waal weet dat hij op zijn hoede moet zijn tegen de zes jaar jongere Berankis, ooit nummer één van de wereld bij de junioren. "Berankis is lang out geweest, maar hij heeft stilaan weer de goeie vorm te pakken. Normaal is hij een haalbare kaart, maar onlangs won hij een Challengertoernooi. Ik moet dus opletten. Ik voel me evenwel goed, ik wil hier zo veel mogelijk matchen winnen."

  Zonder de geblesseerde David Goffin (ATP-13) ligt de Belgische druk op de schouders van Darcis, die zich daar echter niet druk om maakt: "Ik doe mijn ding, de afwezigheid van Goffin verandert daar niets aan."

  Van Uytvanck: "Ik geloof in mijn kansen tegen Makarova"

  Alison Van Uytvanck (WTA-98) speelt de vierde match op Court 6 (vanaf 12.30u) tegen de Russin Jekaterina Makarova (WTA-47). De Belgische kwalificatiespeelster acht zich niet kansloos: "Als ik mijn beste tennis speel, is alles mogelijk."

  "Ik ben blij hier te zijn. Het was eerst een teleurstelling dat ik de kwalificaties moest doorspartelen, maar dat ging overtuigend. Normaal heb ik op gras een aanpassingsperiode nodig, maar nu voelde het dadelijk goed."

  In 2015 won Makarova al een keertje van Van Uytvanck. "Maar ik heb in Londen al goeie partijen gespeeld. Ik geloof in mijn kansen, al ga ik het niet van de daken schreeuwen."

  Flipkens tegen Japanse, Wickmayer tegen Oekraïense

  Kirsten Flipkens houdt van gras: ze bereikte in 2013 de halve finale op Wimbledon, sindsdien was er een derde, tweede en tweede ronde. Wat kan onze nummer 88 van de wereld op haar 31e?

  Ze begint vandaag op Court 16 (2e match na 12.30u) alvast tegen de Japanse Misaki Doi (WTA-57). In 2014 klopte Flipkens haar in drie sets in New Haven.

  Yanina Wickmayer (WTA-96) heeft met de Oekraïense Kateryna Bondarenko (WTA-112) een haalbare kaart. Allebei braken ze de voorbije jaren geen potten op Wimbledon, kan de Belgische - met de steun van Kim Clijsters - nog eens de tweede ronde halen? Dat is van 2014 geleden. Ook haar match is de tweede na 12.30u op Court 9.

  Wimbledon op Sporza

  Sporza beschikt niet over de live-tv-rechten van Wimbledon. In de mate van het mogelijke biedt het sportblok in Het Journaal wel verslagen en reacties aan van de Belgen. In Sporza Tour op Radio 1 krijgt u de hele dag lang updates van Dirk Gerlo, onze commentator ter plaatse. In het matchcenter van sporza.be kunt u alle matchen spel per spel volgen.