Ga naar de inhoud

Cavendish geeft op met gebroken schouderblad: "Enorm ontgoocheld"

 di 4 juli 2017 23:37
Mark Cavendish tast naar zijn schouder.
Ook Mark Cavendish moet de Ronde van Frankrijk verlaten. De Britse sprinter brak zijn schouderblad na een sprintduel met Peter Sagan.

Exit Sagan én Cavendish

Mark Cavendish wilde in de vierde rit door een klein gaatje duiken. Het lukte hem niet. Cavendish geraakte niet voorbij Peter Sagan, smakte tegen een hek en ging hard onderuit.

Na onderzoek in het ziekenhuis blijkt dat hij zijn schouderblad gebroken heeft. "Jammer genoeg is Mark Cavendish verplicht zich terug te trekken uit de Ronde van Frankrijk", laat zijn ploeg Dimension Data weten.

Met de opgave van Cavendish verliest de Tour twee kleurrijke figuren in een dag. Eerder kreeg Peter Sagan te horen dat hij de Tour moest verlaten. De jury diskwalificeerde hem omdat hij zijn elleboog gezet had in het duel met Cavendish.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Enorme ontgoocheling"

Mark Cavendish zat in zak en as na het nieuws over zijn schouderbreuk. "Ik ben enorm ontgoocheld. Ik had een kans om de rit te winnen en nu moet ik de Tour verlaten. Dat is heel jammer", treurt de Brit.

"Ik wens mijn ploegmaats het beste in de rest van de Tour. Ik zal de koers nu op televisie volgen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Merckx blijft recordhouder

Mark Cavendish won in zijn carrière al 30 Tourritten, vier minder dan recordhouder Eddy Merckx. In 2011 mocht hij de groene trui mee naar huis nemen. De voorbije vijf jaar ging dat shirt telkens naar Peter Sagan.