• home
 • video
 • pas verschenen

  "Mijn vriendin? Juist, zij is ook een Waalse, dat was ik vergeten"

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.
  0 / 0
  Gisteravond waren Thomas Van der Plaetsen en Emma Johansson te gast in Vive le Vélo. Uitzending gemist? Geen probleem. Haal hier je schade in met enkele leuke fragmenten. Onderaan kunt u de volledige uitzending bekijken.

  Wellens vergeet even dat zijn vriendin een Waalse is

  Gisteren reden de renners voor een groot deel door Wallonië en dat was voor Tim Wellens toch bijzonder.  "Ik ben eigenlijk een halve Waal, want mijn moeder is een Waalse. Mijn voorlaatste adres was ook in Wallonië en ik heb ook een bouwgrond in Hoei", vertelt de renner van Lotto-Soudal.

  "In theorie heb ik eigenlijk meer te maken met Wallonië dan met Vlaanderen. En mijn vriendin? Juist, zij is ook een Waalse. Dat was ik al vergeten (lacht)."

  "Jolien D'hoore is een beetje als Sagan"

  Emma Johansson heeft een hoge pet op van onze Jolien D'hoore, die maandag een rit won in de Giro Rosa. "Zij is een beetje als Peter Sagan. Als ze sprint, is ze de beste. Al was het vandaag wel nipt", vertelt Johansson.

  "Jolien kan eigenlijk alles wat ze wil. Ze is wereldkampioen geworden in de ploegkoers en dat wordt in Tokio een olympische discipline. Daar zal ze zeker voor gaan. Als ze weet wat ze wil, dan kan ze het aan."

  Backaert: "Vorige dinsdag heb ik nog de koeien gemolken"

  Frederik Backaert toonde zich gisteren in de ontsnapping en mocht 's avonds aanschuiven aan de tafel van Maarten Vangramberen. Daar bleek dat wielrennen voor hem maar een veredelde hobby is.

  "Ik werk ook op de boerderij, samen met mijn ouders en mijn nonkel. We hebben een melkveebedrijf met een hoevewinkel, waar we kaas, boter en melk verkopen. Het is wel speciaal: dinsdagavond heb ik nog de koeien gemolken en nu rijd ik de Tour de France", lacht Backaert.

  10-jarige Tiebe heeft cadeautje voor Sagan

  De 10-jarige Tiebe mocht als winnaar van een Ketnet-wedstrijd een dagje meelopen met reporter Sammy Neyrinck. Tiebe haalde onder meer Peter Sagan voor de camera en de twee wisselden cadeautjes uit. De wereldkampioen kreeg snoepjes van de jonge sterreporter. "Ik ga ze morgen proberen op te eten als ik win", zegt Sagan.

  Bekijk de volledige uitzending van Vive le Vélo

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.