• home
 • video
 • pas verschenen

  Zoon van ex-Gouden Bal George Weah tekent profcontract bij PSG

  Timothy is de zoon van George Weah.

  Timothy Weah heeft zijn handtekening gezet onder zijn eerste contract als profvoetballer. Hij treedt zo in de voetsporen van zijn vader George Weah, de eerste niet-Europeaan die de Gouden Bal won in 1995.

  George Weah schreef in 1995 geschiedenis door als eerste niet-Europeaan de Gouden Bal te winnen. De Liberiaan is tot nu toe ook de enige Afrikaan die de trofee al won. Tijdens zijn carrière blonk Weah uit als spits van onder andere Milan en PSG.

  Bij die Franse club heeft zijn 17-jarige zoon nu zijn eerste profcontract getekend. Timothy Weah is net als zijn vader een aanvaller. Hij speelt al sinds 2014 bij de jeugd van PSG.

  Nu zette hij zijn handtekening onder een contract tot 2020. In tegenstelling tot zijn vader heeft Timothy Weah de Amerikaanse nationaliteit. Hij zal dus sowieso niet de tweede Afrikaan zijn die de Gouden Bal wint.

  Een terugblik op de carrière van George Weah: