• home
 • video
 • pas verschenen

  Vettel krijgt geen extra straf voor agressief rijgedrag

  Vettel gaat door het lint na een manoeuvre van Hamilton.

  De internationale autosportfederatie FIA neemt genoegen met de excuses van Sebastian Vettel. De WK-leider wordt niet extra gestraft voor zijn botsing met Lewis Hamilton in de Grote Prijs van Azerbeidzjan.

  Ferrari-leider Sebastian Vettel ging door het lint toen Lewis Hamilton achter de safetycar remde. De Duitser revancheerde zich door met zijn Ferrari de Mercedes van Hamilton aan te tikken. Vettel moest 10 seconden in de pitlane brommen en hij kreeg 3 strafpunten op zijn licentie.

  Daar blijft het bij. De FIA aanvaardt de excuses van Vettel, die vandaag zijn 30e verjaardag viert. De viervoudige wereldkampioen beloofde ook om mee te werken aan "educatieve activiteiten" in de autosport.

  De straf voor Vettel had veel erger kunnen zijn. De FIA had de WK-leider één of meerdere races kunnen schorsen.

  VIDEO: Vettel en Hamilton maken ruzie in Bakoe