• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Avermaet: "Het liep perfect, maar Sagan was te sterk"

  Greg Van Avermaet heeft zijn eerste kans in de Tour niet kunnen benutten.

  0 / 0

  Greg Van Avermaet heeft zijn eerste kans in de Tour niet kunnen benutten.

  Greg Van Avermaet kreeg een finale naar zijn hart in de Tour, maar Peter Sagan liet zich niet uit het lood slaan. Tim Wellens en Tiesj Benoot eindigden in de top 15, tot hun eigen tevredenheid.

  Greg Van Avermaet had de rit naar Longwy stevig omcirkeld in zijn wieleragenda. Hij was ook op de afspraak, maar oogsten zat er niet in.

  "Ik zat ideaal geplaatst, het liep eigenlijk perfect", doet hij zijn verhaal. "Ik probeerde van ver aan te gaan om Peter (Sagan) uit zijn kot te lokken, zodat hij van ver zou aangaan."

  "Maar net dan schiet hij uit zijn klikpedaal en kom ik plots naast hem in de wind. Dat was in mijn nadeel, want ik had gehoopt uit zijn slipstream te kunnen komen en er misschien wel over te geraken."

  "Man tegen man is het moeilijk om hem te kloppen. Ik denk dat de sterkste gewonnen heeft. Ik had misschien nog iets dichter kunnen eindigen, maar dan had alles perfect moeten lopen."

  Wellens: "Duwen en trekken om positie te kunnen houden"

  • Tim Wellens (13e): "Het was supersuperhectisch. Quick-Step maakte een klein foutje door de vluchters zo snel te naderen, zodat Thomas (De Gendt) er naartoe kon rijden. Zo viel het nooit meer stil. Het was supergevaarlijk om je positie te kunnen, met hier en daar wat duwen. Ik moet daarin meegaan of je blijft vooraan niet zitten. Of dit een gemiste kans is? Elke rit die voorbij is, is een gemiste kans. Maar iedereen is op zijn positie geëindigd."
  • Tiesj Benoot (15e): "Ik denk dat ik net als Tim op mijn plaats ben gefinisht. Aan de voet zat ik nog bij Sagan, maar je werkt dat hij op zijn klimmetje toch een niveau boven de rest is. Dit is echt zijn ding. De hele Tour is op een ander niveau. Dat is goed voor mij om sterker te worden, zeker door de opeenvolging."